Következő 10 cikk | Előző 10 cikk |
Spaghetti da me in italiano |
|
2020.09.29. 13:31 |
Szeretnél enni egy selymesen lágy és krémes spagettit enni?
Mert ez nekem pont ilyenre sikerült!
Imádom az olasz ízeket és a spagetti félékkel mindig e mentén haladok. Bele kell, hogy kerüljenek az ételbe az olasz zászló színei: a zöld bazsalikom, a piros paradicsom és hófehér mozzarella.

Nagyon vékony csíkokra szeletelt bacont és a szintén vékonyra csíkozott csirkemellet egy kis fej hagymán, olajon lepirítok, majd egy evőkanál liszttel elkeverem. Hozzá teszem a zöldfűszereket: petrezselyemzöld, oregano, bazsalikom majd egy jó 3 dl főző tejszínnel fokozatosan, közben kevergetve felöntöm. Én házifőzésű paradicsomlevet öntöttem hozzá kb.2 dl-t, de darabolt paradicsommal is tökéletes. Egy gerezd foghagymát nyomtam bele majd sóztam borsoztam. Végül vagy 2-3 evőkanál szója szószt kevertem bele. Fontos hogy jó sok krémes állagú folyadékot kapjunk, amitől a belekevert főtt tésztánk krémesen szaftos lesz.
Még forrón reszelt sajttal megszórtam.
Buon Appetito!

Hozzávalók: 1 csomag vékony spagetti tészta
olaj
kis fej vöröshagyma
1 kis darab csirkemell
2-3 bacon
oregano, bazsalikom, petrezselyemzöld
3 evőkanál szójaszósz
2 dl paradicsomlé vagy friss paradicsom
4 dl tejszín
só, bors, egy gerezd foghagyma
reszeltsajt a tetejére
|
Békebeli ropogós kifli |
|
2020.09.24. 14:53 |
Nagyon finom! Békebeli ropogós kifli.

Hozzávalók 8 db kiflihez:
-
50 dkg búzafinomliszt (BL55)
-
2 teáskanál só
-
2 dkg friss élesztő VAGY egy zacskó szárított élesztő
-
1 nagy evőkanál tejföl
-
2 dl tej
-
1 dl víz
Recept:
A tejet és a vizet összeöntjük és elkeverjük benne a tejfölt, majd meglangyosítjuk.
A lisztbe belekeverjük a sót, belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáöntjük a langyos tejfölös keveréket.
Az egészet összegyúrjuk és kézzel vagy géppel kidagasztjuk, amíg sima nem lesz a felülete és nem ragad a kezünkhöz.
Dagasztás után 40-45 percet kelesztjük, 8-10 db-ba vágjuk, gombóccá formázzuk.
A tészta nem tartalmaz zsiradékot.
Akár mini kifliket is készíthetünk belőle a gyerekeknek.
10 percet pihentetjük a gombócokat. Ez azért kell, hogy könnyen formázhatóvá váljon.
Megformázzuk kiflinek. (Na, ez nekem nem akart összejönni.)


TIPP: A tészta nagyon ruganyos nagyon vékonyan olajozott felületen szép vékonyra nyújtható. Próbáljuk meg minél vékonyabbra nyújtani és szorosan felcsavarni úgy, hogy közben kifelé sodorjuk a tenyerünkkel.

Belül puha, kívül ropogós.
|
Hagymás, tört krumpli, szalonnába tekert sertés szűzzel, tárkonyos mustármártással. |
|
2020.09.24. 14:12 |

Így hangzik az elnevezése, amit egy csoport társtól emelt el az egyik facebook-os csoportban.
A „séf” urat Halász Peca Istvánnak hívják.
A fotója alapján nagyon megkívántam. Annyi különbséggel hogy én a sertés szüzet érmékben tekertem a baconbe. A többi leírás szerint készült.

Íme, az eredeti recept:
A hagymát zsíron lepirítottam és összekevertem a megfőtt krumplival. A szűz érméket szalonnába tekertem és forró serpenyőben minden oldalát körbe pirítottam. Előmelegítettem a sütőt és a húst beraktam 170 fokra kb. 12 percre majd pihentettem. Ahhoz a zsírhoz, amiben a hús sült 1 ek. dyjoni mustárt és 1 gerezd fokhagymát kevertem. Végül tejszínnel sűrítettem, majd sóztam, borsoztam, pici tárkonnyal ízesítettem és vajjal selymesítettem.

Ragyogó menü!
|
Következő 10 cikk | Előző 10 cikk |
|