Következő 10 cikk | Előző 10 cikk |
Tavasz |
|
2013.04.17. 12:57 |

Az elvetett magok most bizonyára szenvednek a földben, s fényre áhítoznak; őket is nyomja a lidérc, ők is azt álmodják, hogy hosszú föld alatti folyosón kúsznak, rájuk omlik a föld, dühödten küszködnek, hogy kijussanak a napra. Aztán halkabban sírdogált tovább, mondván, hogy a tél a föld betegsége, s ő maga is meg fog halni a földdel együtt, hacsak a tavasz meg nem gyógyítja mindkettőjüket.
Emile Zola
|
Pudingos csiga |
|
2013.04.17. 12:39 |
Pudingos csiga (nagyon finom)

Hozzávalók a tésztához: 45 dkg liszt, 2 dl langyos tej, 6 dkg puha margarin, 3 dkg élesztő, 2 tojássárgája, 7 dkg porcukor, reszelt citromhéj
A töltelékhez: 25 dkg túró, 2 csomag vaníliás pudingpor, 10 dkg porcukor, 5 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg mazsola, reszelt citromhéj (nem feltétlenül szükséges)
Elkészítés: Az élesztőt 2 dl tejjel, és egy kevés cukorral futassuk fel. A liszthez adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, a citromhéjat, és a puha margarint. A tésztát dolgozzuk össze, és meleg helyen letakarva hagyjuk duplájára kelni.
Közben készítsük el a tölteléket.
A pudingport keverjük simára a cukrokkal, és egy kevés tejjel, majd hozzáadva a maradék tejet főzzük sűrűre. Keverjük hozzá a megmosott, és lecsepegtetett mazsolát, majd a túrót.
Mikor megkelt a tésztánk nyújtsuk ki fél cm vastagságúra, kenjük meg a töltelékkel, és tekerjük fel.
Előmelegített sütőben, sütőpapíros tepsin süssük meg a 2 cm vastagságúra felvágott csigákat.
Közepes hőfokú sütőben 25 perc alatt megsülnek. Ne helyezzük őket túl közel egymáshoz, mert sütés közben megnőnek. Sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük.
20 - 22 db csiga lesz belőle.


|
Következő 10 cikk | Előző 10 cikk |
|