Bácskai vőlegény fogó

Hozzávalók:
-
35 dkg liszt
-
18 dkg vaj
-
1/2 csomag sütőpor
-
2 tojás
-
tejföl
-
só
-
A töltelékhez:
-
20 dkg sovány főtt sonka
-
20 dkg túró
-
5 dkg vaj
-
só
-
a kenéshez tojás
Elkészítés:
Sós omlós tésztát készítünk. A lisztet a vajjal, egy kevés sóval és a sütőporral elmorzsoljuk. Hozzáadunk 2 tojássárgáját, és kevés tejföllel könnyű tésztává gyúrjuk. Cipóba formálva pihentetjük, míg a tölteléket elkészítjük. A töltelékhez a sonkát megdaráljuk, a tehéntúrót áttörjük, a vajat és egy csipet sót hozzáadva jól összekeverjük. A két tojásfehérjét habbá felverve adjuk hozzá.
A tésztát vékonyra nyújtjuk, kockákat vágunk belőle, a töltelékkel megtöltjük, és buktaformára összetekerjük. Tepsibe rakjuk, tojással megkenjük, és szép pirosra sütjük. Melegen, hidegen is kitűnő, teához vagy borkorcsolyának is tálalható.

|