Következő 10 cikk | Előző 10 cikk |
Gyorsvacsora! |
|
2011.07.27. 14:45 |
Karfiolos-gombás tészta "én" módra!

|
 |
Süssünk!! Ananászos répatorta |
|
2011.07.27. 12:46 |

|
 |
Horvát ízek az én fakanalamból. |
|
2011.07.11. 12:26 |
A nyaralásunk ideje alatt minden nap főztem, és nem is esett nehezemre. Szerencsére, egy jól feleszerelt konyha tartozott az apartmanhoz. Az összes alapanyagot a piacon és a horvátok elég jól elterjedt üzleteiben a Dionában vásároltuk.
Mi mást is készítettem volna az elsők között ha nem Pljeskavicát. Igaz, nem roston de azért nagyon finom lett.

De a lényeg csak most jön....
|
 |
Horvátország |
|
2011.07.05. 14:21 |
Hát, ez is elmúlt, itthon vagyunk, még nincs is egy napja, hogy hazaértünk. Az eső esik és már nem a gabocák ciripelésére ébredtem. Dolgozom és elmélázok azon, hogy attól, hogy mi eljöttünk, ott az élet még ugyanúgy pörög. Szikrázik a nap, tele a levegő mediterrán illattal, a tenger hangjával és gyerek zsivajjal. Esténként az éttermekből kiszűrődő faszén illatával. Lopárban minden adott egy felhőtlen családi nyaraláshoz. A lassan mélyülő homokos part egy szelektől védett festői szépségű öbölben. A zsálya a menta a kapor és a levendula illata áthatja az egész szigetet. Így utólag, jó döntés volt Lopár, mert itt a kislányomat is sikerült jól megbarátkoztatni a tengerrel. Félelem nélkül eljátszogatott a felmelegedett, sekély vízben. Közben meg kóstoltunk klassz dolgokat pl. ráját sütöttünk. Ettünk tintahalat, rákot, amit szintén mi készítettünk el.
|
 |
Következő 10 cikk | Előző 10 cikk |
|