Következő 10 cikk | Előző 10 cikk |
Különleges, csokis-meggyes, kavart finomság. |
|
2016.07.01. 10:38 |
Különleges, csokis-meggyes, kavart finomság!
Javában dúl a meggyszezon. Két öreg meggyfa várja a kertemben a szüretet. Nagyon öregek, lehetnek már 20 évesek is. A nagymamám kertjéből költöztek át az enyémbe, mindig rá emlékeztetnek. Tehát a meggy útja, fáról a kosárba majd a tepsibe és végül végleg eltüntettük ezt a megunhatatlan finomságot. Mivel felül van a csokis tészta és alul a sárga a sütés alatt a párom benézet a sütőbe és konstatálta, hogy ebből már nem kell enni, mert ez megégett.

Hozzávalók: 4 tojás, 20 dkg cukor, 20 dkg vaj, 1 dl natúr joghurt, 27 dkg liszt, 1 tasak sütőpor, 2 evőkanál kakaópor, 1 teáskanál vaníliaaroma vagy 2 tasak vaníliás cukor, 40 dkg meggy (befőtt is jó), 10 dkg csokoládé.

Elkészítése: a vajat a cukorral habosra kavarjuk, majd a tojásokat is hozzáadjuk. A joghurtot is belekeverjük, majd a lisztet és a sütőport is hozzáadjuk, a vaníliaaromával (vaníliáscukorral) ízesítjük. A tészta háromnegyedét egy 23 x 39-cm tepsibe tettem (egy kicsit kisebb jobb lett volna). A meggy felét lecsöpögtetjük, megforgatjuk egy kevés lisztben, és a tésztára halmozzuk. A maradék tésztához adjuk a kakaóport, jól összekavarjuk, és a meggyre simítjuk. A megmaradt meggyet a tetejére halmozzuk, majd a reszelt csokoládét is rászórjuk. 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük.
|
 |
Pestos spagetti |
|
2016.07.01. 10:38 |
Egy falat Itália!
Ebben az évben szép termés van a fólia sátramban a bazsalikomból, többek között ez is ösztönzött a pesto készítésre. Egyébként is az érzésem, hogy minden egyes olasz étel elkészítésével közelebb kerülök az én Itáliámhoz. A pesto a Ligur térség érdeme, étele. Az igazi és eredeti pesto, a pesto alla genovése a Liguria vidékéről származik. Az olaszok még a minestrone leveshez is pestot tálalnak.
Akkor a lényeg:
PESTO ALLA GENOVESE
Hozzávalók
• 15 levél bazsalikom (friss)
• 1/2 pohár extra szűz olíva olaj
• 2 gerezd fokhagyma
• 3 ek pirított fenyőmag (vagy dió)
• 6 dkg parmezán sajt (reszelt)
• só
Elkészítés
A fenyőmagot néhány csepp olajon megpirítjuk.
Eredetileg a hozzávalókat mozsárban zúzzák össze, (fokhagyma, fenyőmag, bazsalikom, ebben a sorrendben) de egyébként használhatunk turmixgépet is. Tegyük a hozzávalókat a turmixgépbe és indítsuk el. Csak rövid ideig turmixoljuk. Ha a pesto túl sűrű, akkor egy kis olíva olajat adjunk hozzá.
Ezután már csak főzzük roppanósra a tésztát és keverjük hozzá a pestot. Már is kész egy fantasztikus vacsora!

Próbáljuk ki úgy is, hogy egy kis tejszínnel hígítjuk a pestot és így keverjük a tésztához. Egy krémes, lágy illatos tésztát kapunk.
|
 |
Következő 10 cikk | Előző 10 cikk |
|