Következő 10 cikk | Előző 10 cikk |
Krokett túrómódra |
|
2013.09.30. 18:14 |
Ez a fánkszerű sütemény nagyon bejött a családomnak. Annyira, hogy alig sikerült az utolsó darabot megmentenem fotóalanynak.
Egyáltalán nem bonyolult. Egyedül a kelési időt kel kivárni, ami fél óra. Ahogy sütöd, úgy fog fogyni a tányérról.
Jobb, ha mindjárt két adagot keversz be.

Túró krokett.
25-30 darabhoz.
25 dkg túrót elkeverünk 3 evőkanál tejföllel, 1 egész tojással, reszelt citromhéjjal, 3 evőkanál cukorral, 1 dkg tejben áztatott élesztővel és annyi liszttel hogy jól összeálljon.
A tésztát 30 percig hagyjuk kelni, majd kézzel, mint a nudlit formázzuk henger alakúra.
Forró zsírban vagy olajban süssük aranysárgára. Végül fahéjas cukorban forgassuk meg.
A receptet Péter Jánosné, - Sütemények és egyéb édességek című könyvében találtam.
|
 |
Ami még a szeptemberbe belefér! |
|
2013.09.24. 13:45 |

Szilváslepény másként
22 dkg Rama
18 dkg cukor
2-3 ek méz
3 tojás
3 tk sütőpor
45 dkg liszt
1-2 ek tej (ha szükséges)
1 cs vaníliás cukor
1 tk fahéj
50 dkg szilva
elkészítés
A szilvákat megmossuk, félbevágjuk, a magját kiszedjük. és megszórjuk a fahéjjal és vaníliás cukorral. Félretesszük.
A margarint a cukorral és a tojásokkal habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a mézet.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd kisebb részletekben a habosra kevert margarinhoz adagoljuk, és simára keverjük. Ha túl sűrű lenne, néhány ek tejjel higíthatjuk, de ha megfelelő a tésztánk állaga, akkor nem szükséges hozzáadni tejet.
A sütőt előmelegítjük. Egy tepsit vagy egy kör alakú sütőformát kivajazunk, kilisztezünk, és belesimítjuk a tésztát. Nem baj, ha ekkor még laposnak tűnik, sütésnél szépen fel fog emelkedni a tészta.
Villával megszurkáljuk, hogy könnyebben átsüljön. A fél szilvákat húsukkal lefelé fordítva, szépen sorba tesszük a tetején.
180 fokon tűpróbáig sütjük, majd a tepsiben hagyjuk kihűlni. Fahéjas cukorral megszórva tálaljuk.
|
 |
Következő 10 cikk | Előző 10 cikk |
|