Ízek és kalandok

                                                                                                                                                                                                                                           

Pár szóban az oldalról
 
Hátizsák
 
Mi újság?
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Számláló
Indulás: 2010-03-18
 
okosságok

 

 
Időjárás

Magyarország időjárása

A részletekért klikk a képre.

 
Ajánlott oldalak

www.utikalauz.hu

www.virageso.gportal.hu

http://blogok.info

 
Kitekintés

Hellasz

"saját levében"

Margit2 honlapja

Gesztenye

Donna

Feje főz

Sissi lapja

Andi konyhája

Molnárka kertje

Édes otthonunk némi sóval

Mary konyhája

Tálaló

Réka naplója

Ami a mi konyhánkól kikerül

 

 

 

Bannerem

 
Ha it jársz néha etesd meg!

 

 
ajánló

 
Virágeső

Virágeső

Promote Your Page Too

 

 

 
widget

Legjobb receptes blogok

 
2012. február

Következő 20 cikkElőző 20 cikk

Kenyér

  2012.02.24. 20:23

Házi kenyér recept - szigetmonostori Lacibától” címen találtam ezt a kenyér receptet a neten, amiről első olvasás után úgy gondoltam, túl egyszerű, hogy igaz legyen.

Így szól a recept:

• 3,5-4 dl langyos víz
• 2 evőkanál étolaj
• 4 mokkás kanál só
• 2 mokkás kanál cukor
• 1/3 élesztő
• 1/2 evőkanál ecet
• 2 evőkanál rozsliszt (helyettesíthető finomliszttel)

A fenieket összekeverni egy tálba, meleg helyre tenni kb. fél órára (közben lehet inni egy sört)
Ha letelt az idő 1/2 kg finom és 15 dkg réteslisztet jó alaposan össze kell gyúrni. Majd megint meleg helyre tenni fél órára. A réteslisztet ki lehet váltani finomliszttel, de rétesliszttel finomabb.
Fél óra múlva kb. 2-3 szorosára dagad. Ki kell lisztezni egy tepsit, az elődagasztott tésztát kicsit átgyúrni, formázni majd a tepsibe tenni. A tetejét tojássárgájával bekenni.
Rá lehet szórni: korpát, szezámmagot, napraforgómagot, vagy bármit ami tetszik, és bevagdosni egy éles késsel. Letakarva a kemence mellett 1-2 órán keresztül keleszteni (ha nincs kemence megteszi az eddigi meleg hely is). Ennyi idő alatt szépen megdagad, majd előmelegített sütőben a legmagasabb fokozaton megsütni 40-45 perc alatt.

Megsütöttem és nagyon jóra sikerült, a belseje puha és fehér, pont olyan amilyennek, egy kenyérnek  lennie kell.

Ráadás fánk!

  2012.02.24. 19:25

Igaz, hogy már elmúlt farsang de ez a túrós fánk még bekívánkozott.

 

TÚRÓFÁNK

Hozzávalók:

• 25 dkg túró
• 2 tojás
• 2 dl tejföl
• 2 vaníliás cukor
• 1 csomag sütőpor
• 25 dkg liszt
•   olaj
• porcukor
• citromhéja


Elkészítés:


Az áttört túrót összekeverjük a tejföllel, a vaníliás cukorral és a tojásokkal bele reszeljük egy citrom héját. Ehhez hozzáöntjük, a lisztel elkevert sütőport. Kicsit nyúlós, ragadós tésztát kapunk. Hideg vízbe mártott kézzel gömböket formálunk és a felforrósított bő olajba tesszük. Lassan kell sütni, különben nyers marad a közepe. Világosbarnára sütjük, majd porcukorban megforgatjuk.

Francia tojásleves

  2012.02.24. 19:07

Egy újabb francia leves, de most ez tojás leves. Csupa magasztot olvastam róla az egyik blogon de én inkább mindenkire rábíznám. Egy biztos, nem a tőlünk megszokott leves. Az ízével nincs is semmi baj, mert nagyon finom, de az állága az tőlem nagyon idegen. A páromnak kifejezetten tetszett és elsőre azt mondta rá, hogy "hamburgerleves", gondolom a mustár íze miatt.

 

• 6 db főtt tojás
• 30 dkg sárgarépa
• 1 fej hagyma
• 2 db erőleveskocka
• 2 evőkanál mustár
• fél citrom leve
• 2 evőkanál liszt
• 3 dkg vaj
• 2 dl tejszín
• frissen vágott snidling
• frissen őrölt bors

A megtisztított sárgarépát lereszeljük a finomfogú reszelőn, ugyanezen a hagymát is, a főtt tojásokat pedig a nagyfogú reszelőn reszeljük le, a snidlinget apróra vágjuk.
A vajból egy kanál liszttel zsemleszínű rántást készítünk.
1 l vízzel felöntjük, hozzáadjuk a leveskockát, a lereszelt tojást, sárgarépát, hagymát; a mustárt és a citromlevet.
Jól összeforraljuk.
A liszttel kevert tejszínnel habarjuk.
Hozzáadjuk a snidlinget, borsot darálunk, egy forralás és kész!

Megjegyzés: Ha nem szereted a sűrűlevest, akkor akár dupla mennyiségű vízzel is készítheted. Én elsőre ragaszkodtam a leírt mennyiségekhez és eléggé sűrű lett. Olvastam a hozzászólásokban, hogy valaki össze turmixolta az egészet.

Francia hagymaleves

  2012.02.24. 18:29

 

Francia hagymaleves

kevés vaj
egy nagytermetű póréhagyma
0,3 dl főzőtejszín
két húsleves kocka
bors
bazsalikom
szerecsendió
fél pohár fehérbor
víz
ahány tányér, annyi szelet sajtos pirítós.

A póréhagyma karikákat a vajon párolom 5-8 percig, majd felengedem vízzel és borral, hozzáadom a leveskockákat ezután beleteszem a tejszínt. Ha túl sűrűnek találom, vízzel hígítom. Hozzáadom a szerecsendiót, bazsalikomot, majd sózom, borsozom, és jól összeforralom.
Tányérokba merem a levest és a tetejére teszem a forró sajtos pirítóst.

Nagyon finom!

Busójárás

  2012.02.21. 21:07

ELŰZTÜK A TELET ….

Rajtunk nem múlik, mi mindent megtettünk!


A busójárás a mohácsi sokác (horvát) eredetű lakosság körében alakult ki. Minden bizonnyal a balkáni eredetű sokácok korábbi hazájukból hozták magukkal a szokást, amely aztán Mohácson formálódott tovább és nyerte el mai alakját. Becslések szerint a Bácskában húszezer sokác nyelvű ember élhet, míg a többi területről nincs adat. A sokácok jó része sem tekinti magát külön népcsoportnak. Egyik részük szerbeknek, míg a másik a horvátokhoz tartozónak definiálják magukat. Ezt az eseményt úgy hívják a sokácok, hogy ”poklade”.

 


A Busójárás időpontja keresztény egyházi időponthoz kötődik és minden évben a böjti időszak kezdete (Húshagyó-kedd) előtt hat nappal veszi kezdetét. A csütörtökön induló és hat napig tartó farsangolás első szakasza a csütörtöktől szombatig tartó Kisfarsang, melyet azután a Busójárás legfőbb látványossága a Farsangvasárnap követ.

 

 

A hirtelen tavasziasra fordult időben úgy döntöttünk, hogy a mohácsi busókkal űzzük mi is a telet.
Mohácsra érve kissé körülményes találtunk parkolót, de persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem készültek fel alaposan a tömeg fogadására a szervezők, csak hát, ugye a hó...
Amint oda értünk és az első busót megláttam rádöbbentem, hogy a fényképezőgépemből otthon hagytam a memória kártyát. Ez a felismerés egy kicsit lesújtott, de áthidaltuk a problémát egy telefonnal.
A téren és több színpadon is nemzetiségi tánccsoportok váltották egymást.
Fél három előtt tíz perccel indul a főtérre a Kóló térről a felvonulási menet, az olvastam valahol, hogy ennek a menetnek három csoportból kell állni, tagjait "alakoskodóknak" nevezzük. Van egy fontos szabály, miszerint a gyerekek nem közelíthetik meg a csoportokat, mert akkor nem sikerül a varázslás.
Az első csoportot, a sajátos faálarcot, kifordított bundát viselők alkotják. Ők ruházatukat esetleg kiegészíthetik szalmával töltött fehér gatyával, valamint kereplővel, iszonyatos zajkeltő eszközökkel. Ehhez a csoporthoz tartozik még a menet egyetlen kürtje is, amely 4 méter hosszú.
A második csoportot a maskarák alkotják, nekik nincsenek faálarcaik.


A harmadik csoport a bekormozott arcú "jankeléké", vagyis a busó növendékeké, ők viszik az oly fontos hamuzsákot.
Na, most ez nagyjából így is volt.
A felvonuló busók özönében láttam néhány nem túl autentikus szimbólumot is és akadt a busók között egy két szemtelenebb is. Azt a lányt, akit elkaptak a busók, közrezárták és ugráltak vele.  De hát, aki kényes az ilyesmire az ne menjen busójárásra.
Nem voltunk a programból teljesen felkészülve, így a koporsó vízre engedéséről lemaradtunk.

 

 

A hatnapos ünnep kedden, vagyis "Farsangfarkán" ér véget, amikor koporsót elégetik a főtéren felállított nagy máglyán, így jelképesen elégetik a telet, s immár jöhet a tavasz.
Gasztronómiai kínálat nívós volt, és minden szempontból látványos, emellett az árak kicsit elszabadultak.

 

 

Szerbek és horvátok jelentek meg saját konyhájuk különlegességeivel. Például a pljeskavicás hamburger, a sajtos, tejfölös lepény. A mi pljeskavicás hamburgerünkhöz egy jó félóra sorban állás után jutottunk hozzá. Hely az nem nagyon volt ahova kiteríthettük volna a zsákmányt, csupán egy kicsi koszos asztal, ahol a hóban, sárban állva próbáltuk egybe rakni a hamburgerünket, merthogy a kechupot azt külön csomagolásban kaptuk.


A Széchenyi téren a máglyát fél hatkor gyújtották meg. Máglyagyújtáskor szinte mozdulni sem lehetett a téren. A tér sarkában időnként eldördültek a korabeli mozsárágyúk.


Számomra életre szólóan maradandó élmény nyújtott ez a délután. És remélem, hogy a tél is megijedt és elszaladt.
 

Amikor kivirágzik a fánk fánk.

  2012.02.16. 13:30

Régebben amikor a boltban megláttam az amerikai fánkot, elcsábultam és mindig megvettem, akkor még nem gondoltam, hogy én is tudok ilyet sütni.

 

Amerikai fánk

Hozzávalók:

50 dkg liszt
1 mk. só
2.5 dkg élesztő
6 dkg cukor
3 dl tej
7 dkg vaj
3 tojássárgája
a sütéshez: olaj

Felfutatjuk az élesztőt és a többi hozzávalóval, jól kidolgozott tésztát készítünk, amit meleg helyen duplájára kelesztünk. (ez kb.30-40 perc)
Egy kisebb és egy nagyobb kiszúróval karikákat szurkálunk a tésztából. Én ezt poharakkal tudtam megoldani.
A fánkok mindkét oldalát bő, forró olajban sütjük, nem kell lefedni. Gyorsan pirosodik.

Színes máz hozzávalói:
1 tojás fehérje
8 dkg porcukor
4 dkg nem főzős pudingpor (bármilyen ízű)

Szépen, villával a hozzávalókat simává keverjük, sűrű színes mázat fogunk kapni, amivel a fánkot megkenjük.

Csoki máz:
20 dkg cukor
2 evőkanál kakaó
5 dkg vaj
3 evőkanál víz

Egy kisebb lábasba kevergetve összefőzzük az egészet. Levesszük a tűzről és egy kicsit várunk, hogy sűrűsödjön, mert akkor jobban takar. Ha túlsűrűsödik, újból melegítsük.

Ez a recept nekem bevált és a -a büfé- oldalon találtam rá.

Chilis bab a’la Attila

  2012.02.16. 12:37

Erről írnom kell!

Korábban chilis babot ebben a formában nem ettem, mígnem egyszer a barátainknál lévő összejövetelen ez került az asztalra és mondhatom, bejött. Olyannyira, hogy azóta valós igénnyé formálódott rá a családi asztalon is.

Chilis bab a’la Attila

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
1.2 kg darált hús
1 cs chilis bab fűszer
2 doboz chilis bab konzerv vagy vörös bab
1 doboz kukorica
1 csomag orsó tészta
só, bors, paprika, kicsi paradicsom lé.

Hagymán a darált húst megpirítom, kevés piros paprikát adok hozzá, sózom, borsozom.
Felöntöm 4 dl vízzel, mert ennyivel kell elkeverni a chilis bab fűszert. 10 percig főzöm majd hozzá önöm a babot és a kukoricát, együtt is főzöm még egy kicsit. Őrölt chilivel is megszórom, hogy egy kicsit férfias legyen.
Kifőzök fél kg orsótésztát, és az egészet összekeverem.
Érdemes kipróbálni.

Valentin

  2012.02.14. 12:50

 

Valentin nap
Van egy nap az évben,
Szerelmesek napja.
Piros szíves plüss maci
Ül a kirakatba.

Szív alakú párna,
Piros színű bögre,
Amire azt írták:
Szeretlek örökre.

Egy szál vörös rózsa,
Vagy egy egész csokor,
Annyi az ajándék,
Már-már sok a jóból.

Pedig a szerelmet
Jelezhetjük másképp.
Nem feltétlenül
kell ahhoz ajándék.
  Szanyi Rosy

KINDER PINGUI SZELET

  2012.02.12. 19:26

Kinder pingui szelet

A receptet így találtam a neten, ahogy itt közlöm. Amit én a tapasztalataim alapján a elkövetkezőkben módosítani fogok rajta:
- nagyobb tepsibe tenném, hogy laposabb szeleteket kapjak ( nem 23 x 39 )
- fél csomag zselatint használnék, mert nagyon gyorsan megkötött a fehér rétegem és nem tudtam kenni.
- mielőtt ráteszem a csokit a fehér rétegre, jó erősen le kell a fehér réteget hűteni különben felolvasztja a langyos csoki és    összefolyik.

Hozzávalók a tésztához:
• 6 db tojás,
• 6 evőkanál langyos víz,
• 6 evőkanál liszt,
• 4 evőkanál cukor,
• 2 evőkanál kakaópor,
• 1 csomag sütőpor.


Hozzávalók a krémhez:
• 5 dl tejszín,
• 1 evőkanál méz,
• 1 csomag zselatin,
• 1 csomag vaníliás cukor.
Hozzávalók a csokis krémhez:
• 15 dkg csoki,
• 10 dkg vaj vagy margarin,
• 2 evőkanál étolaj,
• 1 evőkanál langyos víz.


Hozzávalók a csokibevonathoz:
• 20 dkg csoki,
• 10 dkg vaj vagy margarin,
• 3 evőkanál étolaj,
• 1 evőkanál langyos víz,
• 1 evőkanál porcukor.


Elkészítés:
A tészta elkészítéséhez a tojások sárgáit keverd alaposan el a cukorral és adagold hozzá óvatosan a vizet, kanalanként. Keverd hozzá a sütőporos lisztet, majd a kakaót is. Lassan keverd el. Verd habbá a tojások fehérjét és ezt is keverd a masszához. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral és melegítsd elő a sütőt 180-200 fokra. Felezd meg a tésztát és süss belőle két darab lapot.
A krém készítéséhez áztasd be a zselatint vízbe és hagyd állni, míg meg nem duzzad. Lassú tűzön, állandó keverés mellett oldd fel, hogy áttetsző zselét kapj. Verd a tejszínt kemény habbá, és keverd a zselatinhoz. Közben csorgathatod hozzá a mézet is.
Egy lapot tegyél vissza a tepsibe és kend rá a krém felét egyenletesen.
A csokikrémhez olvaszd fel a csokit vízzel, add hozzá a zsiradékot és az olajat és keverd addig, míg homogén nem lesz. Hűtsd meg egy picit, és terítsd a tejszínes krém tetejére. Tedd a hűtőbe. Miután megdermedt a csoki, jöhet a második adag tejszínes réteg, majd a tésztalap a tetejére.
A legvégén vond be az egészet csokival, és tedd a hűtőbe, míg az is meg nem dermed!
Jó étvágyat!

Burgonyás lángos

  2012.02.12. 18:58

Burgonyás lángos

A lángos a magyar konyha sült lepénye.
Ha vasárnap reggel a piacon járunk, a fokhagymás lángos illata mindig elbizonytalanít a reggelit illetően. Legtöbbször beállunk a lángosos előtt kígyózó sorban, míg várakozunk, beszívjuk a sülő lángos illatát, mely már önmagában is laktatni képes.
Számomra jöhet bármiféle divatos kaja, hot-dog, hamburger, stb. lángos az mindig A lángos marad.
Ha én készítem, kicsit időigényesebb a - gyorsan összedobok valamit – reggeliknél, de nálunk az egész család szereti és megéri a fáradságot
.

Burgonyás lángos

Hozzávalók:

25 dkg finomliszt
25 dkg főtt, még meleg áttört burgonya
1 egész tojás
1,5-2 dl tej
1 teáskanál cukor
2 dkg élesztő
1 evőkanál olaj
1,5 teáskanál só
olaj a sütéshez


Az élesztőt az előzőeknek megfelelően futtasd fel.
Az áttört burgonyához keverj egy kevés meleg tejet, szitáld rá a lisztet és a sót, öntsd hozzá a felfuttatott élesztőt és a tojást. Dagaszd össze robotgéppel, miközben még apránként öntöd hozzá a maradék tejet. A végén add hozzá az evőkanál olajat. Közepesen lágy tésztát kell kapnod. Keleszd meleg helyen fél órán keresztül, majd nyújtsd ki másfél centi vastagra, és egy pohár segítségével szaggasd ki. Megint pihentesd 20 percig, majd forró, bő olajban süsd aranybarnára mindkét oldalát.

 

TÉL A HÓBAN

  2012.02.09. 10:18

 

Azok után, hogy a januári hetek átlagon felüli hőmérséklete hamis érzetet keltett az emberben, felébresztette a fákat, virágokat, kibújt már sok helyen a hóvirág is azt éreztetve, hogy nem igaz most a tél, megérkezett a hó, az utolsók között a mi kis városunkba is és persze a velejáró téli nyűgök. Mert ez a hófehér takaró megnehezíti az emberek életét. Hasztalan a hólapátolás, mert nagyon gyorsan új hó kerül a helyére. A sötétről, a magas számlákról, a hidegről már ne is beszéljek. Sajnos kellemetlen, évek óta nem érzett csikorgó hideggel érkezett, idén a hó de ilyenkor arra gondolok, ha nem lenne tél, nem élveznénk annyira a tavaszt sem.
A kislányom arcát is rózsásra festette a hideg, keze, lába megdermedt de mindez nem számított csak úgy vetette bele magát a fehér habos hóba.
Decemberben, főként karácsony környékén a gyerekekkel nagyon vártuk a havat, mivel már több éve nem volt fehér a karácsony. Aztán most itt a farsang hava, február, amikorra én már belefáradok a télbe és inkább a tavasz felé vágyódom. Erre, tessék…Harminc centis hó, puha, mint a vattacukor, meseországgá változtatja a világot, minden felismerhetetlenül gyönyörű lesz tőle.

„Néhány sündisznó roppant fázik egy téli éjszakán. Összebújnak hát, hogy egymást melegítve védekezzenek a hideg ellen. De mennél jobban összebújnak, annál jobban érzik egymás tüskéit, annál jobban szúrnak. Próbálnak hát távolodni. Csakhogy akkor ismét dideregnek. Valahogy így van ez az emberrel is. Ha eltávolodik társaitól, minden kihűl körülötte, rideg lesz az élete. Ha közelít hozzájuk, némely szúrást, esetleg akaratlan tüskét el kell viselnie. De még mindig jobb szeretteink tüskés kedvét eltűrni, mint belefagyni az egyedüllétbe. Elvégre nekünk is vannak tüskéink, amelyeket a hozzánk ragaszkodók kénytelenek eltűrni. S ha él bennünk megértés, szeretet, e tüskepárbaj sosem okoz veszélyes sérüléseket.”

Az emberek nem figyelik, hogy tél van-e vagy nyár, ha boldogok.
Anton Pavlovics Csehov

 

Figyelem!

  2012.02.06. 09:09

 

Birtalan Ferenc: Hirdetmény!


FIGYELEM! FIGYELEM!
Tekintettel a hóra,
hidegre,
erkélyemen
idényjelleggel, térítésmentesen
működik a
téli madárétterem!
FIGYELEM! FIGYELEM!
Aki olvassa,
aki hallja,
aki jóllakott
és már sokallja,
értesítse a környék szárnyasait,
hogy
bőviben van a mag itt!
Jöhetnek
rigók, verebek, zöldikék, cinkék,
senki se röpül
üres beggyel el innét!

FIGYELEM! FIGYELEM!
Tavaszig nyitva
a madárétterem!
Jöhet,
kinek egy fityingje sincsen!
Ingyenes minden!
Köles, szotyola, burizs!
Egyetek
ebbül izs, abbul izs!
Jut izs,
marad izs!

FIGYELEM! FIGYELEM!
Minden madár itt legyen!

 

Brokkolis tészta

  2012.02.05. 18:30

Brokkolis tészta

 

Reggeli

  2012.02.05. 17:50

Jó szívvel ajánlom mindenkinek a hideg téli reggelekre.

Először megfőztem héjában a burgonyát, míg ez hűlt elkészítettem a tölteléket.

Kevés vöröshagymával,1 csomag túróból körözöttet készítettem, amibe belekevertem 10 dkg darált sonkás szalámit.
Ezt a mennyiséget elfeleztem.

3 tojást, sóval és egy pici tejjel felvertem, majd 2 közepesen vékony palacsintát sütöttem belőle. A töltelék egyik felével meg kentem a palacsintákat majd szorosan feltekertem. Jó ujjnyi vastag szeletekre vágtam.

A burgonyáknak kivájtam a közepét, a héját rajta hagytam. A törmeléket hozzákevertem a körözötthöz és visszatöltöttem a fél burgonyákba majd sajttal megszórtam a tetejét, sorba raktam egy tűzálló tálba és rá melegítettem a sajtot.

Szalonnát is sütöttem mellé és lila hagymával tálaltam.
 

Egy, megérett a meggy...!

  2012.02.02. 19:33

Na jó... azért nem most ! De, most viszont annak köszönhető ez a pite, hogy az előző év nyarán nagyon jó volt a meggytermés.

 

 

 

 

Palacsinta másként!

  2012.02.02. 19:03

Van egy könyvem a "Palacsinták és pizzák", egy hirtelen ötlettől vezérelve felütöttem, és kipróbáltam belőle egy palacsintát, ami más, mint a megszokott.

Diós palacsinta habbal

Hozzávalók: 0.5 l tej, pici só, 1 kanál porcukor, 3 tojássárgája, 20 dkg finomliszt.

Ebből palacsinta tésztát kevertem és egy fél óráig pihentettem. Majd a szokott módon megvajaztam a palacsintasütőt és mindkét oldalát meg sütöttem.
A kész palacsintákat úgy raktam egymásra, hogy mindegyiket vékonyan megkentem olvasztott vajjal. Amikor mindegyik palacsinta kisült metéltre vágtam.

Töltelék: 8 dkg dió, 5 dkg porcukor, savanykás gyümölcs íz.

A palacsintametélteket egy tűzálló tálban összekevertem a diós cukorral majd a tetejét megkentem lekvárral. A három tojásfehérjét 6 dkg cukorral habbá vertem és az egészet ezzel bevontam.
Sütőbe tettem és mérsékelt tűzön megsütöttem.

 

Beszéljünk a bruschettáról

  2012.02.01. 14:07



Most, hogy újra Rómába készülünk, felelevenedett bennem a bruschetta íze. Ez, az amúgy jelentéktelennek mondható, az olaszoknál menő előétel, egyszerűen nagyszerű.
Egy turista menüben találkoztam vele először, tavaly Rómában, akkor még nem tudtam, mit takar a bruschetta szó, pedig a kockásterítős trattóriak étlapján gyakran szerepel ez a kétféle előétel a „crostini”és a „bruschetta”.
A különbség köztük csak a kenyérben rejlik. A crostinihez ciabattát vagy baguettet használnak, ez által vékonyabb és ropogósabb, míg a bruschettához többnyire rusztikus kenyeret.
Alapesetbe grillezett kenyérszeletet jelent, amit fokhagymával dörzsölnek be, extra szűz olívaolajjal locsolnak meg, majd sóznak és borsoznak. A rátehető feltétek tára kimeríthetetlen.
Ez, egy Rómában evidens antipasti, tetőtől talpig olasz a paradicsomtól, a bazsalikomtól az olívától, és a pesttótól.


 

Következő 20 cikkElőző 20 cikk

 
Névnap

 

 
Hóravaló
 
Bácskai Napló
 
Bácskai receptek
 
Wass Albert gondolatai
 
Szendvicsek, előételek

Tojásos melegszendvics

 
Pillanatok a konyhámból

Brokkolis tészta

Canneloni újragondolva

Chilis bab

Cézár saláta

Dermedt saláta

Frutti di Mare spagetti

Gezemice

Gnocchi

Gyros

Illovai rakottas

Karfiolos-gombás tészta

Ketchup házi

Kínai mézes csirke pirított tésztával

Lasagne

Padlizsános tészta

Rakott zöldbab

Rakott padlizsán mennyei raguval

Rántásos gombóc

Rántott töltött kelkáposzta

Muszaka

Őzgerincben sült csirkemell

Tejszínes-gombás ravioli

Tejszínes, sajtos rakotttészta

Temesvári sertéstokány

Tócsni

Töltött cukkini

Töltött karalábé

Töltött zsemlevekni

Zakuszka

Zöldbabos tészta

Vadásznokedli

 

 

 
Levesek
 
Köretek
 
Édességek

Albert kekszes

Amerikai fánk

Ananászos répatorta

Andi túró tortája

Aranygaluska

Asztória szelet

Bajor kifli

Baklava

Banános kuglóf

Bejgli

Bogyós gyümi torta

Bögrés mézeskalács

Churros

Citromos szelet

Cukrozott narancshéj

Csiga torta

Csokis, gesztenyetorta

Csokis golyók

Csokis kókuszcsók

Csokis-vaníliás karika

Diócska

Éclair fánk

Fahéjas-csokis keksz

Farsangi fánk

Ferrarrossi

Fitoura

Focitorta

Francia mákos krémes

Gyors kókuszos

Habkönnyű citromos kuglóf

Húsvéti bárányka és nyuszi

Kakaós csiga

Kapros-túrós

Keksz tekercs

Kinder pingui szelet

Kókuszos

Kókuszos szelet

Kókuszos sütemény

Kürtöskalács

Mákos-citromos szelet

Mákos szelet

Meggyes-túrós pite

Mézeskalács és bonbon

Mini töltött fánk

Néger szelet

Panettone

Penészke

Pogácsa krémsajttal

Pudingos csiga

Pudingos kalács

Puszidli I

Puszedli II

Reszelt, habos, almás sütemény

Ribizlis muffin

Szilvás Bakewell pite

Szilvás lepény másként

Szilvás pite

Szülinapi csokitorta

Szülinapi csokitorta II

Szülinapi csokitorta III

Sajtos puffancs

Sajtos roló

Sajtos tallér

Sós kockák

Tejfölös szelet

Tejszínes citromtorta

Tiramisu

Tökös-csokis Haloween kekszek

Töltött kifli

Túrófánk

Túró krokett

Túrós süti

Túrótorta

Vaníliás gyümölcs kosárka

Vargabéles

 

 

 
Kenyerek, lángosok

 

Az én házi kenyerem

Burgonyás lángos

Csirkés házi wrap

Fehérkenyér

Házi kenyér

Kenyérlángos

Kombe

Lábasban sült cipó

Mozaikkenyér

Pizzagolyók

Sajtos hajtovány

Sonkás-sajtos tekercs

Tökéletes fehérkenyér

Vimpikifli

 
Italok

Karotin bomba

Bodzaszörp

Bailey's

Csoki likőr

 
üzenődoboz

 

 
Valutaváltó

 
Tartalom

Florence Pugh magyar rajongói oldal. Ismerd meg és kövesd az angol színésznõ karrierjèt!    *****    Fele királyságomat nektek adom, hisz csak rátok vár ez a mesebirodalom! - Új menüpont a Mesetárban! Nézz be te is!    *****    DMT Trip napló, versek, történetek, absztrakt agymenés:)    *****    Elindult a Játék határok nélkül blog! Részletes információ az összes adásról, melyben a magyarok játszottak + egyéb infó    *****    Florence Pugh Hungary - Ismerd meg az Oppenheimer és a Dûne 2. sztárját.    *****    Megnyílt az F-Zero Hungary! Ismerd meg a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-sorozatát! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    A Cheer Danshi!! nem futott nagyot, mégis érdemes egy esélyt adni neki. Olvass róla az Anime Odyssey blogban!    *****    A 1080° Avalanche egy méltatlanul figyelmen kívül hagyott játék, pedig a Nintendo egyik remekmûve. Olvass róla!    *****    Gundel Takács Gábor egy különleges könyvet adott ki, ahol kiváló sportolókkal a sport mélységébe nyerhetünk betekintést.    *****    21 napos életmódváltás program csatlakozz hozzánk még!Január 28-ig 10% kedvezménnyel plusz ajándékkal tudod megvásárolni    *****    Szeretne egy olyan általános tisztítószert ami 333 felmosásra is elegendõ? Szeretne ha csíkmentes lenne? Részletek itt!!    *****    Új játék érkezett a Mesetárba! Elõ a papírral, ollóval, és gyertek barkácsolni!    *****    Tisztítószerek a legjobb áron! Hatékonyság felsõfoka! 333 felmosásra elengedõ általános tisztítószer! Vásároljon még ma!    *****    Hayashibara Megumi és Okui Masami rajongói oldal! Albumok, dalszövegek, és sok más. Folyamatosan frissülõ tartalom.    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    333 Felmosásra elegendõ! Szeretne gazdaságosan felmosni? Szeretne kiváló általános tisztítószert? Kiváló tisztítószerek!    *****    Ha tél, akkor téli sportok! De akár videojáték formájában is játszhatjuk õket. A 1080°Snowboarding egy kiváló példa erre    *****    Egy asztrológiai elemzés,sok segítséget ad,életünk megtervezéséhez,rendeld meg és küldök egy 3 éves éves elõrejelzést is    *****    Szeretne leadni felesleges kilókat? Szeretné méregteleníteni és tisztítani szervezetét?Csatlakozzon a programhoz még ma!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, kezd az évet azzal, hogy belenézel, én segítek értelmezni amit látsz. A saját akaratod dönt!