Következő 10 cikk | Előző 10 cikk |
Nálunk a bab is hús! |
|
2014.06.26. 10:14 |
Temesvári sertéstokány tárcsán elkészítve


A temesvári sertéstokány elkészítését jó szívvel ajánlom mindenkinek, mert nagyon finom.
Mi tárcsán készítettük el, de szigorúan követve Kautz József által a „receptneked.hu”-ra beküldött receptet.
Hozzávalók:
• 60 dkg sertéscomb
• 30 dkg zöldbab
• 10 dkg füstölt szalonna
• 2 fej vöröshagyma
• 3-4 gerezd fokhagyma
• 1 db paprika
• 1 db paradicsom
• 1 mokkáskanál köménymag
• 1 evőkanál pirospaprika
• 2 dl tejföl
• 2 evőkanál finomliszt
• só ízlés szerint
• őrölt fekete bors
Elkészítése:
A sertéscombot és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Ha friss zöldbabunk van, akkor azt is 2-3 centisre daraboljuk. A szalonnát kiolvasztjuk. Rátesszük a vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Belenyomjuk a fokhagymát, rászórjuk a köményt.
Egy-két percig pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot és kb. 10 percig dinszteljük. Rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk. Kevés vizet aláöntve félpuhára pároljuk. Beletesszük a babot és rászórjuk a pirospaprikát. Ha konzerv babunk van azt csak akkor tegyük bele ha a hús már puha. Ha a hús és a bab is megpuhult, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. Forrás után levehetjük a tűzről. Párolt rizst, galuskát, vagy főtt tésztát adhatunk mellé köretnek.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
|
Egytálban az étel! :) |
|
2014.06.24. 11:36 |
CSIRKEMELLES ORSÓTÉSZTA

A minap a facebookon keringett ez a recept és nagyon kézenfekvőnek tűnt, hogy kipróbáljam.
Nem fér hozzá kétség, jó kis egytálétel kerekedett belőle.
Hozzávalók:
fél kg csirkemell filé
50 dkg orsó tészta
fokhagyma
tejföl
sajt
liszt
2,5 dl főzőtejszín
olaj
só
bors,
paradicsom
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, és kevés olajon átsütjük, sózzuk, borsozzuk.
Ezután 2-3 gerezd fokhagymát reszelünk hozzá, kevés liszttel (1 púpos ek) megszórjuk és felöntjük a főzőtejszínnel, majd összefőzzük. Ha szaftosabban szeretjük, önthetünk hozzá még tejet.
Az tésztát kifőzzük sós vízben. Majd a tésztát összekeverjük a tejszínes csirkemellel, egy kivajazott hőálló edénybe borítjuk, ízlés szerint apróra összevágott paradicsomot keverünk hozzá.
Lekenjük tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt rápirul.
Az elkészítési idő mindössze fél óra.


|
Következő 10 cikk | Előző 10 cikk |
|