Következő 10 cikk | Előző 10 cikk |
Ravioli tejszínes- gombás szószban |
|
2011.09.26. 12:20 |
RAVIOLI
Aki meg akarja ismerni az olasz konyhát annak nem szabad leragadni a pizzáknál.
Évekóta visszatérő vendég vagyok Olaszországba és meglehetősen rajongok az itáliai konyháért. A rengeteg változatban elkészíthető tésztákat lehetetlen megunni. Az olaszoknál a pasták többnyire előételek de a legegyszerűbb ételt is nagy odaadással, mondhatni szenvedéllyel készítik Az olasz konyhát rendkívüli választékosság, és könnyedség jellemzi.

|
Töröm, töröm a mákot, sütök neked kalácsot |
|
2011.09.26. 11:08 |

A népi gyógymód szerint, ha 4-5 héten át naponta elfogyasztunk egy kiskanál darált mákot, tisztító, csonterősítő és idegnyugtató hatás éri szervezetünket.
Morfintartalma miatt az egyik leghatásosabb fájdalomcsillapító. Évezredekig ez volt az egyetlen ismert és hatásos enyhítő szer, amit már a rómaiak is használtak.
Rossz hírét annak köszönheti, hogy a még éretlen, zöld mákgubó megvágásakor máktej termelődik, ami a levegőn megszilárdul, és így jön létre az ópium. Ez erős narkotikum, elfüstölve kábult, mákonyos állapotot okoz.
|
seafood |
|
2011.09.19. 18:57 |
Ez a hónap nem volt túl eseménydús, ami a főzést illeti. Bizonyára a nyár elmúlása teszi ezt velem.
Ezért is jutott eszembe főzni valami olyat, ami a nyár emlékét idézi. Íme egy kis seafood!
Frutti di Mare spagetti

|
Következő 10 cikk | Előző 10 cikk |
|