Következő 20 cikk | Előző 20 cikk |
A klasszikus aranygaluska |
|
2011.08.25. 14:23 |

|
 |
Nyár van, nyár |
|
2011.08.24. 10:19 |
A hulló csillagok havában bizony főszezon van a kertben. A gondos gazda ilyenkor nem pihen. Most van itt az ideje annak, amikor a kertem nagy része bevándorol a spájzunkba.
Befőzök, savanyítok, lekvárt főzök... miegyéb, mint egy jó háziasszony.

Megéri, nem éri? Ki tudja? Szeretem csinálni. A kertem mindig megajándékoz valami újjal, érdekessel. Kinyílik egy virág, beérik egy ritka növény, meglátogat egy különös állat. Szeretem a kertet, a növényeket, a madárcsicsergést, a kintlétet. Kíváncsian figyelem, mi lesz az elültetett magokból?
Az idén sok padlizsán van a kertben, amihez a palántákat is magam nevelgettem.

A cél az volt hogy melegszendvics krém formájában végezzék be. Máshol úgy hívják, zakuszka. Nagyon finom pirítós kenyérre kenve és sajttal megszórva. Már ez első érésű padlizsánokból el is készűlt az első adag. Miden hozzávaló adott volt a kertben.
Számomra új dologgal is próbálkoztam. Kovászos uborka télire. A már megkovászolódott uborkának egy ruhán át leszürtem a levét. Lemostam az uborkákat, visszahelyeztem az üvegbe és ráöntöttem a késhegynyi nátrium-benzonáttal elkevert levet. Lezártam és a spájba tettem.
|
 |
Szabadságom alatt ! |
|
2011.08.23. 15:20 |
Két hét szabadságon voltam, és ezt az időt otthon töltöttem. Azt hiszem kívülről is látszik, hogy gasztro élményekben milyen gazdag volt ez a két hét.
Sütöttem például életemben először kürtöskalácsot, és olyan jól sikerült, hogy teljesen megjött a kedvem hozzá.

|
 |
Valamit ami babos! |
|
2011.08.22. 11:57 |
A zöldbab szezon szerintem már elmúlt, de ettünk volna valamit, ami babos.
Nem is kerestem hozzá receptet csak úgy jött magától.
Rakott zöldbab.

|
 |
Kapros-túrós |
|
2011.08.22. 10:37 |
Nagyon sok receptet kipróbálok Internetről, szakácskönyvekből és van egy kis agyonhasznált kockás füzetem és az a recept, amelyik beválik és finom lesz, az oda bekerül.
Ez a kapros-túrós pite is a kis kockás füzetből való.

|
 |
"Hull a szilva a fáról..." |
|
2011.08.22. 10:17 |
A szilva:- ami piros, amikor zöld - ez, az a gyümölcs amiből a legtöbb van és a legolcsóbb.
A félvad duránci szilvából sütöttem ezt a süteményt, ami ugye nem is magvaváló, mégis nagyon finom pite kerekedett ki belőle.
Egyszerűen csak: Szilvás pite.

|
 |
Muszaka |
|
2011.08.09. 17:33 |
Tegnap Görögország jegyében főztem az ebédet. A görög konyha nagy klasszikusa, a Muszaka volt az ebéd. Jó régen kb.12 éve kerültem kapcsolatba vele először, amikor másodjára jártam Görögországban. Ott általában cserép edényben kerül az asztalra, és bárányhúsból készítik. Elkészítéséhez jó sok idő kell, de megéri a fáradságot.

|
 |
Következő 20 cikk | Előző 20 cikk |
|