Egy újabb francia leves, de most ez tojás leves. Csupa magasztot olvastam róla az egyik blogon de én inkább mindenkire rábíznám. Egy biztos, nem a tőlünk megszokott leves. Az ízével nincs is semmi baj, mert nagyon finom, de az állága az tőlem nagyon idegen. A páromnak kifejezetten tetszett és elsőre azt mondta rá, hogy "hamburgerleves", gondolom a mustár íze miatt.

• 6 db főtt tojás
• 30 dkg sárgarépa
• 1 fej hagyma
• 2 db erőleveskocka
• 2 evőkanál mustár
• fél citrom leve
• 2 evőkanál liszt
• 3 dkg vaj
• 2 dl tejszín
• frissen vágott snidling
• frissen őrölt bors
A megtisztított sárgarépát lereszeljük a finomfogú reszelőn, ugyanezen a hagymát is, a főtt tojásokat pedig a nagyfogú reszelőn reszeljük le, a snidlinget apróra vágjuk.
A vajból egy kanál liszttel zsemleszínű rántást készítünk.
1 l vízzel felöntjük, hozzáadjuk a leveskockát, a lereszelt tojást, sárgarépát, hagymát; a mustárt és a citromlevet.
Jól összeforraljuk.
A liszttel kevert tejszínnel habarjuk.
Hozzáadjuk a snidlinget, borsot darálunk, egy forralás és kész!
Megjegyzés: Ha nem szereted a sűrűlevest, akkor akár dupla mennyiségű vízzel is készítheted. Én elsőre ragaszkodtam a leírt mennyiségekhez és eléggé sűrű lett. Olvastam a hozzászólásokban, hogy valaki össze turmixolta az egészet.
|