Az én olasz galuskám, vagyis a gnocchi (ejtsd:nyokki)
Tavaly Velencében ettem először, és azt kell mondjam, hogy ízlett. Az olaszok általában előételként fogyasztják. Amikor a napokban ki menetem a kertbe és megláttam a sok spenótot eszembe jutott, hogy készíthetnék ilyet.
A gnocchi nagyon változatosan elkészíthető: sajtos, tejszínes, gombás stb. formában.
Tészta hozzávalói: 75 dkg burgonya, 10-15 dkg liszt, 5 dkg vaj, só, nagy csokor spenót.
Én spenótos basamellt készítettem és azzal öntöttem le a galuskákat.
Héjában megfőztem a burgonyát, áttörtem hozzá kevertem a lisztet, sót jól átgyúrtam és a végén hozzáadtam a leforrázott és felaprított spenótot.
Rudakká sodortam, mint a nudlit, kis darabokra vágtam, és villával megnyomkodtam a tetejét. Forró, lobogó sós vízben kifőztem a galuskákat, majd vajon az egészet átforgattam.
A besamelhez kb.10 dkg vajat felolvasztottam és bele kevertem 2-3 kanál lisztet, pici sót, szerecsendiót, belenyomtam egy gerezd fokhagymát és hozzá tettem egy maréknyi felaprított spenótot. Olyan rántásszerűséget készítettem, de vigyázni kell, hogy ne barnuljon meg utána felöntöttem tejszínnel és tejjel. Amikor a mártás felforrt akkor tettem bele 10 dkg reszelt trappista sajtot.
Jó étvágyat kívánok hozzá!


|