Következő 10 cikk | Előző 10 cikk |
Hogy repül az idő? |
|
2013.08.31. 21:27 |
Szülinapi torta …na de mákos?
Ezzel a tortának a bemutatásával még adós vagyok magamnak.
Ebben az évben másmilyen tortával szerettem volna meglepni a párom, mint a jól bevált szülinapi csokitorta.
Keresgéltem a neten és ráakadtam egy jónak ígérkező mákos piskótaszerű alapra. A krémje is szimpatikus volt, mert nem tartalmaz margarint.


Szerintem bevált.
Cukrászversenyen azért nem indulnék vele, de talán sikerül adnom egy ötletet blogerrina társaimnak egy valóban finom tortához.
|
 |
"Las Ketchup" |
|
2013.08.30. 10:43 |
Azoknak, akik a paradicsomra szavaznak...
A paradicsom Olaszország gyümölcse a ketchup mégis Kínából származik. Az első ketchup-okban még nem is volt paradicsom egy szardellás, fehérboros, édes fűszerekben gazdag mártás volt. meg Az első amerikai receptet 1812-ben James Mease jelentette meg. Az ő ketchup-jának összetevői között már helyt kapott a paradicsom.

Az én ketchupom:
4 kg paradicsom
50 dkg alma
50 dk vöröshagyma
2 evőkanál só
30 dkg cukor
2 kk. piros paprika
4 evőkanál mustár
2,5 dl 10% ecet
1 kk. őrölt bors
2 kk. szerecsendió
nátrium-benzonát
bazsalikom
szegfűszeg
kakukkfű
2 evőkanál

Az elkészítése nagyon egyszerű, mert nem megy el az idő a passzírozással. Paradicsomot, almát, hagymát összedarabolom és a fűszerekkel együtt 1 órát főzöm. Utána turmixszolom, majd visszateszem a tűzre és újból felforralom, étkezési keményítővel besűrítem. Végül beleteszem a tartósítót. Üvegekbe szedem, és száraz dunsztba hagyom kihűlni.
|
 |
Következő 10 cikk | Előző 10 cikk |
|