Ízek és kalandok

                                                                                                                                                                                                                                           

Pár szóban az oldalról
 
Hátizsák
 
Mi újság?
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Számláló
Indulás: 2010-03-18
 
okosságok

 

 
Időjárás

Magyarország időjárása

A részletekért klikk a képre.

 
Ajánlott oldalak

www.utikalauz.hu

www.virageso.gportal.hu

http://blogok.info

 
Kitekintés

Hellasz

"saját levében"

Margit2 honlapja

Gesztenye

Donna

Feje főz

Sissi lapja

Andi konyhája

Molnárka kertje

Édes otthonunk némi sóval

Mary konyhája

Tálaló

Réka naplója

Ami a mi konyhánkól kikerül

 

 

 

Bannerem

 
Ha it jársz néha etesd meg!

 

 
ajánló

 
Virágeső

Virágeső

Promote Your Page Too

 

 

 
widget

Legjobb receptes blogok

 
2013. november

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

Mézes kalács

   

Indul a mézes macigyár, vagyis közeleg a karácsony és kezdődnek a mézeskalács illatú esték.
Ez ezer féle készülődésre ad nekem okot. Ilyenkor már elvesztegetettnek érzek minden időt, amit munkahelyemen kell eltöltenem. Leginkább csak otthon lennék és sütnék, főznék, díszítenék, várnám az ünnepeket. Azért ilyen még nem volt, hogy november végére már túl legyek több mint 10 tepsi méze-mázos kalácson. De ez az év úgy hozta, hogy piacra is gyártottam belőle. Így aztán, csak sütöm és sütöm rendületlenül.

 


A mézeskalács receptje
Hozzávalók:
• 60 dkg finomliszt
• 20 dkg porcukor
• 20 dkg virágméz
• 2 tojás
• 2 evőkanál margarin
• 1 teáskanál szódabikarbóna
• 2 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék
A lisztet, a porcukrot, a fűszereket és a szódabikarbónát is szitáld át.  Keverd el a folyékony margarint, a mézet és a tojásokat, majd add a liszthez. A tésztát lágyíthatod úgy, hogy csak egy egész tojást és 2-3 tojássárgáját ütsz bele, a tojásfehérje pedig jó lesz a cukormázhoz. Dolgozd jól össze. Viszonylag lágy tésztát gyúrj - margarin, esetleg kevés langyos víz hozzáadásával megpuhíthatod -, mert az érlelési idő alatt megkeményedik. Legalább 3-5 órán keresztül - legjobb, ha egy egész éjszakán át - hagyd állni.

Nincs többé pocak

   

“Schlank-Wasser“  azaz a karcsúsító csodavíz!

 


Naponta 1 kiló súlyvesztést ígér – de ugye ezt, ebben a formában te sem hiszed el?
Íme, a recept:  Öntsünk egy kancsóba 2 liter szénsavmentes ásványvizet. Reszeljünk bele kb. 2-3 cm-es friss gyömbért, adjunk hozzá 1 közepes méretű  karikára vágott uborkát, 1-2 db citromot felszeletelve és 12 db friss mentalevelet.  Jól keverjük össze és hagyjuk hűtőszekrényben állni egy éjszakán át.  Fontos, hogy másnap egész napra egyenletesen elosztva igyuk meg a karcsúsító csodavizet. Ezt ismételjük minden nap, a 4. napon legalább 3 kiló mínusszal kell zárnunk a napot.
Csoda víz ide vagy oda, ha biztosra mész, akkor ne vigyél be többet naponta 1200 Kcal-nál, és mellőzd az édességet és a zsíros ételeket valamint igyál sok folyadékot.
A szervezetre csupa jó hatású dolgok az összetevői: a gyömbér jó hatással van a vérkeringésre és az emésztésre, az uborka remek vízhajtó, a citrom elősegíti a méregtelenítést, a menta pedig amellett, hogy serkenti az anyagcserét, és jó hatással van az epére, még az éhségérzetet is csökkenti.

Szülinap, ami Rólad szól!

   

Boldog szülinapot Kislányom!

Minden évben egyszer van egy olyan nap, amikor minden csak Rólad szól! Körülötted sürögnek forognak az emberek, készítik a meglepetéseket, és a kedvenc tortád vár az asztalon, amin annyi szál gyertya díszeleg, ahány éves lettél.

 

 


Amikor felsírtál
Felsírtál, s könnycsepp hullt mennyből a földre,
a hónapok csendjét kis lényed megtörte.
Mamád, ki méhében néked otthont adott,
az élettől egy csodaszép kisleányt kapott.
Mint legdrágább kincsét, magához ölelt,
elfáradt, de ily szép terhet még nem viselt.
Testével érezte, ahogy kis szíved dobban,
s annyira szeretett, hogy nem lehet jobban.
Hálás tekintetét az égnek felemelte,
s legszebb gondolatit mind feléd terelte.
Arcod köré fonta két puha tenyerét,
s néked adta keble mindösszes kenyerét.
Sötét volt, csak a békés csend figyelt,
s léted minden kérdésre megfelelt.
Egyszerre lélegzett most anya és lánya,
s érezte, élte már nem volt hiába.

 

Ezen a héten, szabadságon voltam, így nem csak otthonra, de még az oviba tudott a kislányom tortát vinni, mert bőven volt időm készülődni, gyúrni, nyújtani, színezni. Nagyon kezdő vagyok még a fondant készítésben, de nagyon élveztem és úgy érzem sikerült nagy meglepetést okoznom a kedvenc mese hőseivel, a sellőlánnyal és az Onchaoval. Egyelőre még a 3 dimenziós formákkal nem nagyon próbálkozom. De majd eljön annak is az ideje.

 

 

Dubarry az ősz sztárja!

   

Ha máskor nem is, de ilyenkor ősszel, a karfiol szezonban, biztosan az asztalunkra kerül a Dubarry szelet. Nagyon finom szívből ajánlom mindenkinek.


•  8-10 szelet sertéshús vagy akár csirke mell
• 1 kis fej karfiol
A besamelmártáshoz:
• vaj
• liszt
• tej
• Valamint:
• reszelt sajt
• só
A karfiolt egészben vagy rózsáira szedve félig megfőzzük.
A húst felszeleteljük és kevés olajon mindkét oldalát megsütjük.
Tepsiben egy rétegen elterítjük, és a karfiolt ráhalmozzuk, majd besamelmártásban elkevert reszelt sajttal beborítjuk.
Így készítem a besamelmártást:
Egy kisebb tojásnyi margarint felhevítek, majd két evőkanál liszttel nagyon rövid ideig halvány színűre sütöm, két dl tejjel felengedem, teszek bele fehér-borsot, sót, én még szerecsendiót és fokhagymát is szoktam. A legvégén adom hozzá a sajtot. A zúzott fokhagymát a lisztbe teszem, mielőtt a tejjel felengedem, pillanatig sütöm a rántással.

Története:

Marie- Jeanne Bécu, azaz Du Barry asszony XV. Lajos francia király kedvence volt.
Du Barry asszony receptjeit kóstolgatva óhatatlanul észbe ötlik, hogy ha a madame a gasztronómiában ilyen élvezeteket volt képes produkálni, akkor mivel kápráztathatta el Lajos királyt a versailles-i palota kecses pamlagain?... Nyilvánvaló, hogy Du Barry nem saját kezűleg főzte étkeit, de már az is elismerésre méltó, hogy inspirálta azok megszületését, mint például a késő Kádár-kori szocialista luxusfeeling éttermi megtestesüléseként hódító Dubarry-szeletet. Amely már egybe-írandó, mert kideríthetetlen okokból kifolyólag Du Barry asszonyból a gasztronómiában Dubarry lett.

 

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 
Névnap

 

 
Hóravaló
 
Bácskai Napló
 
Bácskai receptek
 
Wass Albert gondolatai
 
Szendvicsek, előételek

Tojásos melegszendvics

 
Pillanatok a konyhámból

Brokkolis tészta

Canneloni újragondolva

Chilis bab

Cézár saláta

Dermedt saláta

Frutti di Mare spagetti

Gezemice

Gnocchi

Gyros

Illovai rakottas

Karfiolos-gombás tészta

Ketchup házi

Kínai mézes csirke pirított tésztával

Lasagne

Padlizsános tészta

Rakott zöldbab

Rakott padlizsán mennyei raguval

Rántásos gombóc

Rántott töltött kelkáposzta

Muszaka

Őzgerincben sült csirkemell

Tejszínes-gombás ravioli

Tejszínes, sajtos rakotttészta

Temesvári sertéstokány

Tócsni

Töltött cukkini

Töltött karalábé

Töltött zsemlevekni

Zakuszka

Zöldbabos tészta

Vadásznokedli

 

 

 
Levesek
 
Köretek
 
Édességek

Albert kekszes

Amerikai fánk

Ananászos répatorta

Andi túró tortája

Aranygaluska

Asztória szelet

Bajor kifli

Baklava

Banános kuglóf

Bejgli

Bogyós gyümi torta

Bögrés mézeskalács

Churros

Citromos szelet

Cukrozott narancshéj

Csiga torta

Csokis, gesztenyetorta

Csokis golyók

Csokis kókuszcsók

Csokis-vaníliás karika

Diócska

Éclair fánk

Fahéjas-csokis keksz

Farsangi fánk

Ferrarrossi

Fitoura

Focitorta

Francia mákos krémes

Gyors kókuszos

Habkönnyű citromos kuglóf

Húsvéti bárányka és nyuszi

Kakaós csiga

Kapros-túrós

Keksz tekercs

Kinder pingui szelet

Kókuszos

Kókuszos szelet

Kókuszos sütemény

Kürtöskalács

Mákos-citromos szelet

Mákos szelet

Meggyes-túrós pite

Mézeskalács és bonbon

Mini töltött fánk

Néger szelet

Panettone

Penészke

Pogácsa krémsajttal

Pudingos csiga

Pudingos kalács

Puszidli I

Puszedli II

Reszelt, habos, almás sütemény

Ribizlis muffin

Szilvás Bakewell pite

Szilvás lepény másként

Szilvás pite

Szülinapi csokitorta

Szülinapi csokitorta II

Szülinapi csokitorta III

Sajtos puffancs

Sajtos roló

Sajtos tallér

Sós kockák

Tejfölös szelet

Tejszínes citromtorta

Tiramisu

Tökös-csokis Haloween kekszek

Töltött kifli

Túrófánk

Túró krokett

Túrós süti

Túrótorta

Vaníliás gyümölcs kosárka

Vargabéles

 

 

 
Kenyerek, lángosok

 

Az én házi kenyerem

Burgonyás lángos

Csirkés házi wrap

Fehérkenyér

Házi kenyér

Kenyérlángos

Kombe

Lábasban sült cipó

Mozaikkenyér

Pizzagolyók

Sajtos hajtovány

Sonkás-sajtos tekercs

Tökéletes fehérkenyér

Vimpikifli

 
Italok

Karotin bomba

Bodzaszörp

Bailey's

Csoki likőr

 
üzenődoboz

 

 
Valutaváltó

 
 

Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!