Következő 10 cikk | Előző 10 cikk |
ősz a kertben |
|
2016.10.23. 17:40 |

|
Pogácsa krémsajttal |
|
2016.10.22. 21:08 |
Pogácsa krémsajttal

Mire jók a szórólapok? Nem tartozunk azok közé ez emberek közé, akik a reklámújságokat, szórólapokat a postaládából egyenesen a kukába továbbítják. Mi annyit azért áldozunk a sok belefektetett munkának, hogy legalább átnézzük hol, mit érdemes venni.
Az egyik ilyen szórólap kifejezetten hasznos volt mert benne akadtam rá ennek az ideális vendégváró, nagyon finom pogácsának a receptjére.

Pogácsa krémsajttal.
25 dkg krémsajt
10 dkg trappista sajt (tetejére)
1 tojássárgája + 1 a tetejére
2 dl tejföl
2 tk. só
25 dkg margarin
5 dkg élesztő
50 dkg liszt
A hozzávalókat összekeverjük majd összegyúrjuk. A tészta állagának puhának kell lennie.
2-3 órát hűtőben pihentetjük. Majd két részre osztjuk és ujjnyi vastagra nyújtjuk.
A pogácsákat tetszőleges méretűre szaggatjuk. A tetejét megkenjük tojássárgájával. Megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük.
|
Meggyes-tejfölös torta |
|
2016.10.22. 21:07 |
Egy újabb meggyes… szerintem nagyon finom, próbáld ki! Egy ünnepi asztalon is megálja a helyét.

Hozzávalók
26 cm tortakarikához
A tésztához:
30 g búzaliszt
10 g kakaópor
3 db tojásfehérje
35 g kristálycukor
3 g sütőpor
3 db tojássárgája
10 g étolaj
A krémhez:
350 g meggy (magozott)
2 cs pudingpor - tejszín ízű
200 ml 2,8%-os tej
100 g kristálycukor
2 cs vaníliáscukor
500 ml 2,8%-os tej
300 g tejföl (20%-os)
Elkészítési idő: 70 perc
Leírás
Ez a Meggyes-joghurtos torta meglepően finom. Persze valójában ez nem joghurtos torta, csak a hozzáadott tejföl, és a tejszín ízű pudingpor együttese eredményez "joghurtos" hatást! Akárhogy is, mennyei finom! ;)
Elkészítés: A formába tesszük a felezett, magozott 35 dkg meggyeket a domború, héjas oldalukkal lefelé.

A pudinghoz egy tálba tesszük a 2 csomag tejszínízű pudingport, a 10 dkg kristálycukrot, és 2 dl tejet. Csomómentesre keverjük.
Feltesszük a tűzhelyre főni a ½ l tejet vaníliáscukorral majd a pudingos keverékkel sűrű pudinggá főzzük kb. 2 perc alatt.
Lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a tejfölt. Ha elkészült a meggyre kanalazzuk és félre tesszük hűlni.
A piskótához előbb a lisztet először elkeverjük a kakaóporral. Félretesszük.
A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény, habbá verjük.
Mikor a hab készen van, hozzákeverjük a tojássárgákat is. Majd hozzákeverjük a kakaós, sütőporos lisztet. Végül hozzákeverjük az olajat is. Az elkészült piskótát a pudingra kanalazzuk, majd betesszük az egészet a sütőbe 180 C-ra 40 percre, légkeverés nélkül.

Ha kisült, hagyjuk a formában kihűlni, majd tegyük hűtőbe.

|
Következő 10 cikk | Előző 10 cikk |
|