Ízek és kalandok

                                                                                                                                                                                                                                           

Pár szóban az oldalról
 
Hátizsák
 
Mi újság?
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Számláló
Indulás: 2010-03-18
 
okosságok

 

 
Időjárás

Magyarország időjárása

A részletekért klikk a képre.

 
Ajánlott oldalak

www.utikalauz.hu

www.virageso.gportal.hu

http://blogok.info

 
Kitekintés

Hellasz

"saját levében"

Margit2 honlapja

Gesztenye

Donna

Feje főz

Sissi lapja

Andi konyhája

Molnárka kertje

Édes otthonunk némi sóval

Mary konyhája

Tálaló

Réka naplója

Ami a mi konyhánkól kikerül

 

 

 

Bannerem

 
Ha it jársz néha etesd meg!

 

 
ajánló

 
Virágeső

Virágeső

Promote Your Page Too

 

 

 
widget

Legjobb receptes blogok

 
2012. május

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

Bográcsozás

  2012.05.25. 11:46

Ha egy szezon beindul!

Előkerül a tárcsa és a bogrács, aztán jönnek a gondolatok, mit is lehetne benne sütni-főzni, mi is az, amit a szabadba tudunk elkészíteni, mert, hogy szabad tűzön az igazi, a füst és a pernye adja meg az igazi varázsát ezeknek a pörkölteknek, sülteknek!
Régen a nagypapámnak volt egy kunyhója a szőlőjében, abba tárolt minden bográcsozáshoz való kelléket, és amikor kimentek dolgozni, olyan tarhonyákat főzött ott füstölt szalonnával, hogy csak, na!  Emlékszem, amikor a forró homokon izzott a rőzse a bogrács alatt. Nem volt abban semmiféle ízkocka, mi egyéb és mégis nagyon finom volt.
Május van, ilyenkor már mi is látványos kerti életet élünk, és ha jó az idő a reggelitől a vacsoráig szeretünk mindent a szabadban elfogyasztani.


 

Emlékfoszlány - Töltött kifli - régről

  2012.05.25. 08:57

Töltött kifli

Ez a recept, ha ritkán is de azért időnként terítékre kerül és ilyenkor a párom mindig meg kérdezi: „Ez nem sós? Azt hittem, hogy sós lesz!”

 

10 db kiflinek a végeit levágom, majd keresztbe elfelezem őket és kibelezem.
A kiflik belét és a levágott csücskét összekeverem ½ kg túróval, 15 dkg cukorral, vaníliás cukorral, 2 tojás sárgájával, pici sóval. Végül hozzáadom a felvert tojás fehérjét.
Betöltöm a kifliket, majd tejbe mártom, és úgy teszem a forró olajba, és hirtelen pirosra sütöm.
A végén a kisült kifliket porcukorba hempergetem.

Másnap, reggelire egy bögre hideg tej mellé is megállja a helyét.

Raclette

  2012.05.07. 22:23

Íme, az új szerzeményem. Egy raclette sütő.

                       

Amikor megláttam akkor még pontosan nem tudtam mi is ez, de olyan „szükségem nincs rá, de kell nekem” érzés volt.
Egy „seconhand” üzletben akadtam rá. Azt mondták azért van ott, mert ráz, pedig hát (vadonás) új. Haza vinni még nem mertem csak beszéltem róla otthon. De a házi szakember megnyugtatott, hogy ennek a  problémának a  megoldása neki nem gond, így ezen kis műszaki hibán a párom lévén gyorsan felülkerekedtünk.
Utána olvastam és csodálkoztam, hogy mennyi mindenre jó is egy ilyen raclette sütő.
Például lehet vele fűteni, merthogy nagyon meleg van ám körülötte. Úgy, hogy gazdaságosabb, ha inkább télen használjuk.

                 

A fő alapanyag a sajt, és nyugodtan fogyaszthatunk mellé kenyeret, csemegeuborkát, valamint gyöngyhagymát. Az ínyencek párosíthatják a sajtkülönlegességet sonkával, olajbogyóval, gombával, spárgával, almával, körtével! Igazából csak a fantázia szab határt és ezen kívül szükséges hozzá még néhány jó barát.

"La Raclette" egy sajt féleségnek a neve, aminek a hazája Svájc déli kantonja Wallis, ahol egykor a szüretelők igencsak vágytak a melegre, az elvégzett munka után a szőlővesszőből tüzet raktak, a magukkal vitt sajtot, pedig kés hegyére tűzték és a parázsfölé tartották.

A Raclettet mindenki szereti, aki a sült sajtnak és a jó társaságnak nem ellensége.

Van egy hivatás...

  2012.05.06. 20:40

 

 

Egy különös hivatás. Olyan, ami nem lehet bárkié. Míg orvos, csillagász, művész, tanár... bárki lehet, addig ez a hivatás nem lehet mindannyiunké.
Anya csak Nő lehet. Ez az ő kiváltsága. Az ő hivatása.
A legszebb és legnehezebb.
A legnehezebb, hiszen olyan hivatás, amely sosem ad szabadságot, soha nem enged pihenőt, állandó figyelmet, szeretetet, odaadást kér, vár, követel.
Ám mégis szép. Mert csak ő ismeri a titkot. Az anyai szív titkát.
Hogy miként válik egy új élet önálló emberré. Mert csak ő ismeri a titkot, hogy milyen áldozatokat hozott meg érte. Mert ő adhatja a legtöbbet az új életnek.
Ő adhatja a legtöbbet önmagából, ő adhatja a legtöbbet szeretetéből.
És ennek a hivatásnak a gyümölcse egy új ember. Akinek fejlődését, gyarapodását, emberré válását nap, mint nap aggódva figyeli, segíti.
Sokszor lemondások árán.
Akinek sikerét büszkén, boldog szívvel figyeli a háttérből. Csendben, szerényen meghúzódva. Önmagát látja gyermekében. És a gyermek erről mit sem tud…
Mit sem tud mindarról a sok-sok áldozatról, amit az anya érte hoz.
Csak egyet tud. Egyet érez.

A szeretetét. És ez a legfontosabb…
Az anyai szív.

 

A hirtelen megoldás

  2012.05.04. 22:46

Amikor gyorsan kell valamilyen szállítható süteményt produkálni- Süsd ezt!
Ráadásul, elhasználhatod a húsvéti nyuszikat.

Fahéjas-csokis keksz

Hozzávalók kb. 20 darabhoz:
20 dkg liszt
7,5 dkg barna cukor
1/4 tk. só
1/4 tk. őrölt fahéj
8 dkg csoki (pl. étcsoki és fehér csoki vegyesen apróra vágva)
1 tojás
10 dkg vaj

A hozzávalókat egy nagy tálban kézzel tésztává gyúrom. A sütőt közben előmelegítem 180 fokra, egy tepsit kibélelek sütőpapírral. A tésztából diónyi darabokat veszek, golyóvá formázom, majd a tepsire téve egy villával kicsit kilapítom őket. Végül hagyományos üzemmódban kb. 15 perc alatt készre sütöm a kekszeket (akkor jó, ha az alja már szép barna, de a teteje még világos, így nem lesz a végén betonkemény).
 

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 
Névnap

 

 
Hóravaló
 
Bácskai Napló
 
Bácskai receptek
 
Wass Albert gondolatai
 
Szendvicsek, előételek

Tojásos melegszendvics

 
Pillanatok a konyhámból

Brokkolis tészta

Canneloni újragondolva

Chilis bab

Cézár saláta

Dermedt saláta

Frutti di Mare spagetti

Gezemice

Gnocchi

Gyros

Illovai rakottas

Karfiolos-gombás tészta

Ketchup házi

Kínai mézes csirke pirított tésztával

Lasagne

Padlizsános tészta

Rakott zöldbab

Rakott padlizsán mennyei raguval

Rántásos gombóc

Rántott töltött kelkáposzta

Muszaka

Őzgerincben sült csirkemell

Tejszínes-gombás ravioli

Tejszínes, sajtos rakotttészta

Temesvári sertéstokány

Tócsni

Töltött cukkini

Töltött karalábé

Töltött zsemlevekni

Zakuszka

Zöldbabos tészta

Vadásznokedli

 

 

 
Levesek
 
Köretek
 
Édességek

Albert kekszes

Amerikai fánk

Ananászos répatorta

Andi túró tortája

Aranygaluska

Asztória szelet

Bajor kifli

Baklava

Banános kuglóf

Bejgli

Bogyós gyümi torta

Bögrés mézeskalács

Churros

Citromos szelet

Cukrozott narancshéj

Csiga torta

Csokis, gesztenyetorta

Csokis golyók

Csokis kókuszcsók

Csokis-vaníliás karika

Diócska

Éclair fánk

Fahéjas-csokis keksz

Farsangi fánk

Ferrarrossi

Fitoura

Focitorta

Francia mákos krémes

Gyors kókuszos

Habkönnyű citromos kuglóf

Húsvéti bárányka és nyuszi

Kakaós csiga

Kapros-túrós

Keksz tekercs

Kinder pingui szelet

Kókuszos

Kókuszos szelet

Kókuszos sütemény

Kürtöskalács

Mákos-citromos szelet

Mákos szelet

Meggyes-túrós pite

Mézeskalács és bonbon

Mini töltött fánk

Néger szelet

Panettone

Penészke

Pogácsa krémsajttal

Pudingos csiga

Pudingos kalács

Puszidli I

Puszedli II

Reszelt, habos, almás sütemény

Ribizlis muffin

Szilvás Bakewell pite

Szilvás lepény másként

Szilvás pite

Szülinapi csokitorta

Szülinapi csokitorta II

Szülinapi csokitorta III

Sajtos puffancs

Sajtos roló

Sajtos tallér

Sós kockák

Tejfölös szelet

Tejszínes citromtorta

Tiramisu

Tökös-csokis Haloween kekszek

Töltött kifli

Túrófánk

Túró krokett

Túrós süti

Túrótorta

Vaníliás gyümölcs kosárka

Vargabéles

 

 

 
Kenyerek, lángosok

 

Az én házi kenyerem

Burgonyás lángos

Csirkés házi wrap

Fehérkenyér

Házi kenyér

Kenyérlángos

Kombe

Lábasban sült cipó

Mozaikkenyér

Pizzagolyók

Sajtos hajtovány

Sonkás-sajtos tekercs

Tökéletes fehérkenyér

Vimpikifli

 
Italok

Karotin bomba

Bodzaszörp

Bailey's

Csoki likőr

 
üzenődoboz

 

 
Valutaváltó

 
 

Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!