Következő 10 cikk | Előző 10 cikk |
Egy jó kis tészta! |
|
2013.02.27. 19:15 |
Adok egy tippet arra az esetre, amikor kifogysz az ötletekből.
Nálunk ennek a tésztáknak senki sem tud ellenállni.
Tejszínes- csirkés tészta
Hozzávalók:
30 dkg csirkemellfilé
30 dkg tészta
2 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanálnyi pirospaprika
1 evőkanálnyi bazsalikom
só, frissen őrölt bors
olaj
Elkészítés ideje:
30 perc.
Elkészítés menete:
Tedd fel a tésztát főni enyhén sós vízben. A csirkemelleket tisztítsd meg, majd darabold fel minél kisebb csíkokra. Sózd be, majd egy nagyon pici olajon kezdd el pirítani lassú tűzön. Miközben pirul, nyomd mellé a fokhagymát is.
Amikor már minden darabka minden oldala szépen kifehéredett, tedd nagyobb lángra, hogy megpiruljanak, majd ha ez megtörtént, ismét vedd kis lángra, szórd meg a borssal és a bazsalikommal, valamint öntsd fel a tejszínnel, kevergesd pár percig, végül, mielőtt levennéd a tűzről, keverd hozzá a pirospaprikát is. Ha minden kész van, öntsd össze a tésztát és a csirkés szószt, és már fogyaszthatod is.

|
 |
Meggyespite - ahogyan a párom csinálja |
|
2013.02.24. 21:28 |
A leggyorsabb és legfinomabb meggyes pite.
Mindig sikerül!

Talán, itthon ez az egyik kedvelt receptünk, amit a kiskockás füzetből a leggyakrabban előkerül.
Az előkészületek még tíz percet sem vesznek igénybe, - már ha előre ki van fejtve a meggy.
Hozzávalók:
30 dkg liszt
4 egésztojás
2 pohár tejföl
40 dkg liszt
fél csomag sütőpor
meggy, ízlés szerint, - mondjuk, egy üveggel.
A folyadékokat összekeverjük, majd a végén hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A végén beleszórjuk a meggyet.
30 percre előmelegített sütőbe dugjuk.
Ennyi az egész!
És a végeredmény fenomenális. Nem esik össze, nem meggy le az összes meggy a tészta aljára.


|
 |
Következő 10 cikk | Előző 10 cikk |
|