Következő 10 cikk | Előző 10 cikk |
Újragondolt rakott padlizsán |
|
2015.12.09. 15:37 |
A más által készített ételt mindig sokkal jobb étvággyal eszem, mint amit én főzök. De szerintem mások is így vannak ezzel. Ez a padlizsános étel a lányom konyhájából került ki. Mondhatnánk akár Musakának is, de mégsem, ez talán kicsit finomabb. Vagyis, Muszakásítva lett az alá pakolt burgonyával és besamellel a tetején.

Rakott padlizsán mennyei raguval
Hozzávalók:
-
2 közepes méretű padlizsán
-
50 dkg darált sertéshús
-
1 hagyma
-
2 zöldpaprika
-
2 paradicsom
-
1 csokor zöldpetrezselyem
-
fél teáskanál kakukkfű
-
csipetnyi oregánó
-
4 gerezd fokhagyma
-
15 dkg trappista sajt
-
só, bors
-
olaj
Elkészítése:
A padlizsánokat megmossuk és felszeleteljük, majd átkenjük a fűszerekkel és hagyjuk állni, majd kevés olajban mindkét oldalukat sütjük 1-2 percig. A hagymát felszeleteljük, olajban megdinszteljük, majd hozzáadjuk a paprikát is. A húst is beletesszük és fűszerezzük. 3-4 percig pirítjuk, amíg a hús feldobja a levét, majd a felszeletelt paradicsomot is belekeverjük. Kevés vizet öntünk alá és a zúzott fokhagymával ízesítjük, lassú tűzön készre főzzük. Egy kiolajozott hőálló edénybe tesszük a padlizsánszeletek felét, rákanalazzuk a ragut és befedjük a padlizsán másik felével. 180 fokos sütőben 15 percen át sütjük, majd rászórjuk a reszelt sajtot és további 15 percen át sütjük. Amikor elkészült, rászórjuk a felaprított petrezselyemzöldet és hagyjuk egy kicsit hűlni, majd fogyaszthatjuk.

|
Rakott karfiol |
|
2015.12.09. 15:37 |
|
Következő 10 cikk | Előző 10 cikk |
|