Lasagne
2012.01.23. 20:27
Tejszínes-gombás lasagne
Nagyon kreatív hetemet élem, ismét recept nélkül saját fantáziámra bíztam az ebédet és így, egy nagyon finom lasagnet sikerült összehoznom.
Először is meggyúrtam a tésztát: 1 tojáshoz kb. 20 dkg lisztet, pici vízzel közepes kemény tésztává gyúrtam. Vékonyra kinyújtottam és téglalapokra daraboltam.
Egy fej vöröshagymát szalonna zsíron megdinszteltem és megpirítottam rajta 0,5 kg darált húst, majd hozzáadtam egy kis doboz gombát, sóztam, borsoztam. 1 csomag carbonara alapot 3 dl vízzel elkevertem, majd hozzáöntöttem és összeforraltam. 2dl főzőtejszínből, lisztből, kevés vajjal, 10 dkg reszelt sajtból, szerecsendióval besamelt készítettem.
Kivajaztam egy tűzálló tálat és a tészta lapokkal kezdtem lerétegezni a hozzávalókat. A legfelső tészta rétegre még egy kis besamelt kentem és megszórtam sajttal. Alufóliával lefedtem és 40 percig sütöttem.

|
Köszönöm, így akkor legkölebb is lesz.