Kenyérlángos
2012.09.11. 10:16
Szeptember van, hűvösödnek az esték. Mostmár nincs annyira meleg esténkén, ami engem vissza tartott attól hogy begyújtsuk a kemencét, mivel éppen elég meleg volt anélkül is. Álljon itt kezdetnek egy nem túl bonyolult kenyérlángos, recept ami kemencében sütve a legfinomabb.

Kapros kenyérlángos, akár kemencében is
Hozzávalók:
• A tésztához:
• 1 db főtt burgonya, összetört
• 2 dl tej
• 2 teáskanál só
• 3 evőkanál olaj
• 50 dkg liszt
• 1 teáskanál cukor
• 2 dkg élesztő
• A feltéthez:
• 3 dl tejföl
• ízlés szerint kapor
• fokhagyma
• hagyma
• kolbász
• tojás
• só
Elkészítés:
1. Az élesztőt kevés cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
2. Összedolgozzuk a többi hozzávalóval, majd a tésztát kb. fél óra alatt konyharuhával letakarva a duplájára kelesztjük.
3. A megkelt tésztát tepsibe nyújtjuk, majd megkenjük a kaporral és fokhagymával kikevert tejföllel, rárakjuk a kolbász karikákat, főtt tojás karikákat, és 170 fokon, 20 perc alatt készre sütjük.
|