Zöldbabos tészta "én" módra.
2012.01.20. 15:05
Egyéb ötlet híján saját fantáziámra bíztam a tegnapi vacsorát és ez lett belőle:

Hozzávalók: 0.5 kg tészta (szerintem bármilyen jó), 0.5 kg darált hús, 1 cs zöldbab, kicsi füstölt szalonna, 2 dl tejszín, 1 pohár tejföl, sajt a tetejére, 1 fej vöröshagyma, kapor, só, pirospaprika, bors.
Szalonnazsírján megpirítottam a vöröshagymát, majd a darált húst, amit közben beízesítettem sóval, borssal, kicsi paprikával.
A zöldbabot kevés vízben sóval, ételízesítővel, kaporral, megfőztem. Hozzáöntöttem a tejszínt, majd összekevertem a raguval.
Egy tűzálló tál alját kivajaztam, beleterítettem a kifőtt tésztát, amire ráöntöttem a zöldbabos a ragut, majd a tejfölt, végül reszeltem rá sajtot és előmelegített sütőben 20 percig sütöttem, míg pirosodni nem kezdett a teteje.
Nagyon finom lett a végeredmény.
|