A mi kakaós csigánk
2012.01.17. 22:00
KAKÓS CSIGA

Azért a miénk, mert mi úgy szeretjük, hogy tocsog a csokiban és nem száraz, csak törölköző mellett ehető. Ritkán éri meg a következő napot.
1 dl tejbe 2 evőkanál cukrot teszünk és 5 dkg élesztőt felfuttatunk benne.
Összedolgozunk 60 dkg lisztet és 4 tojássárgáját a felfutatott tejjel. Picit sózzuk. Kiegészítjük annyi tejjel, hogy lágy tésztát kapjunk és meg kelesztjük. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk.
25 dkg vajat 10 dkg porcukorral és 5 evőkanál kakaóval kikeverünk és rákenjük a tésztára. Feltekerjük, és tetszőleges méretűekre szeleteljük. Alufóliázott tepsiben lapjával sűrűn egymás mellé rakjuk.
Előmelegített sütőbe toljuk. Amikor pirulni kezd, meglocsoljuk 3 dl tej 10 dkg cukor és 2 csomag vaníliás cukor keverékével.
Tovább sütjük.

|