Tejszínes, sajtos, rakott tészta
2012.01.16. 14:44

Hozzávalók:
fél kg száraz tészta
1 kisüveg szeletelt gomba
25-30 dk bármilyen sonka
csipet szerecsendió
2dl tejföl
10 dkg trappista sajt
pici tej
2 kanál liszt
2 dl tejszín
Elkészítés:
A száraz tésztát forró sós vízben megfőzöm a szokásos módon, leszűröm majd félre teszem.
A sonkát apróra darabolom, a gombát lecsöpögtetem a levéről. A gombát és a sonkát megpirítom egy pici olajon. Meg borsozom. Mikor már látom, hogy szépen összepirult bele teszem a tejszínt. Meg forralom egy picit, és egy kevés tejjel felöntöm, hogy folyékonyabb legyen. Majd a krémes állag eléréséhez pici tejben elkeverem a lisztet és a mártásra öntöm. Szerecsendiót reszelek rá összeforralom majd félreteszem.
Egy tűzálló tálat margarinnal kikenek, és bele teszem a kifőtt tészta felét majd a mártást, és a tészta másik felét. Tetejére tejfölt teszek, és sajtot szórok rá.
Beteszem a sütőbe, és 20-25 perc alatt pirosra sütöm.
|